Szerzőről

A szerző dr. Bánóczy János 1946-ban született. A középiskolát a Bánki Donát Gépipari Technikumban végezte. Egy éves munkaviszony után felvették a Budapesti Műszaki Egyetemre, ahol okle­veles gépészmérnökként végzett. 12 évet töltött a Papíripari Kutatóintézetben kutatómérnökként, ahol munka mellett, esti képzésen az ELTE alkalmazott matematikusi szakán szerzett oklevelet, majd elkészítette és később megvédte doktori disszertációját.

Néhány munkahelyváltás után 10 éven keresztül a Bánki Donát Műszaki Főiskola adjunktusa lett. A Bokros-csomag folyamodványaként a PSzF átképző tanfolyamán szerzett mérnök-szakközgaz­dász oklevelet, majd APEH-es főrevizori és középiskolai tanári állás után felvették a Budapesti Műszaki Egyetem Közgazdaságtan Tanszékére adjunktusnak, ahonnan 13 évi oktatás után nyugdíjba vonult.

Az ELTE-n Vállalati- és Makropénzügyeket oktatott, amikor hozzájutott Silvio Gesell “Természetes gazdasági rend szabadföld és szabadpénz révén” című könyvéhez és kezdték mélyebben érdekelni a pénzügyi-gazdasági folyamatok összefüggései. Innen már természetes módon egyenes út vezetett a cserekörökig és a „helyi pénzekig”, aminek eredménye lett ez a könyv.

Érdeklődjön, kérdezzen bizalommal és rendelje meg a könyvet a szerző infoban46@gmail.com email-címén!

A könyv 48 oldalas betekintési lehetőségű, szabadon megosztható kivonata az alábbi scribd, slideshare, issuu oldalakon is olvasható vagy letölthető doc formátumban és pdf formátumban

Üzenjen a Szerzőnek, vagy hívja meg vendégelőadóként az ön eseményére, közvetlenül emailben: infoban46@gmail.com vagy az alábbi űrlapon keresztül:

A “Submit” gombbal tudja elküldeni üzenetét.

*A “required” jelzésű mezőket kötelező kitölteni üzenetküldés előtt.